Zaterdag 14 april was het dan eindelijk zover: het release-event van het boek Ontdek de artiest in jou. Aan de meer dan zestig vrouwen die op het evenement waren afgekomen, presenteerden we vol trots ons nieuwe boek. Maar dat niet alleen, iedereen werd ook meteen aan de slag gezet, met als resultaat heel veel kunstwerken. En natuurlijk ontbrak de goodiebag niet, maar daarin… een toffe envelop. De goodiebag was goedgevuld, de envelop daarentegen was leeg. Waarom dat?

De envelop was bedoeld om je happy mail aan een ander in te versturen en had daardoor een link met het vierde hoofdstuk uit het boek, dat over dromen gaat. Daarin staan vragen centraal als: Durf jij te dromen? Durf jij te doen? Uniek te zijn en jezelf te laten zien?

Wat zijn je dromen? Om vervolgens uit te leggen dat dromen niet zomaar iets zijn. Dromen zijn bedoeld voor een groter plan, net als creativiteit, want creativiteit is om ervan uit te delen, om jouw kleur te laten zien en een ander te verrassenBijvoorbeeld met een happy mail.

Wat is een ‘happy mail’? vraag je je wellicht af. Nou, een ‘happy mail is niets anders dan een envelop gevuld met leuke spulletjes; hebbedingetjes waar jij vrolijk van wordt en die je zelf hebt gekocht en/of gemaakt, en die je opstuurt naar iemand anders.

De envelop kun je vullen met die toffe paperclips die je vindtbij diverse (woon)winkels, met washitape of een velletje washisheet. Kraftkleurige labels, kleine envelopjes, een pen, watercolorpapier, kaartjes, leuke papiertjes, een zelfgemaakte (sleutel)hanger, noem maar op.

Voor de inhoud kun je een kleurthema gebruiken; bijvoorbeeldde lievelingskleur van degene naar wie jij je happy mail gaat versturen of het favoriete vakantieland, waarbij je allemaal toffe dingetjes verzameld over reizen e.d. Je kunt het klein houden of groot maken. Het gaat erom dat je iemand verrast met een toffe envelop vol vrolijkheid.

Oftewel: té leuk om niet te doen. Dus maak of koop een mooie envelop en ga op zoek naar iemand die graag een happy mail krijgt én naar jou verstuurt.

Veel voorbereidingslol en uitpakfun!

Vind je dit concept superleuk, maar was je niet bij het release-event? Reageer dan onder het Facebookbericht van deze blog op de Facebookpagina van Sestra. Zie je al een vraag/reactie van iemand staan, reageer erop en wissel in een privébericht adresgegevens met elkaar uit. Wie weet ligt er binnenkort dan ook op jouw mat vrolijke happy mail!

Ilse Kleijer

Author Ilse Kleijer

More posts by Ilse Kleijer

Leave a Reply

De webshop is verplaats naar IKmetliefde.nl Sluiten